Klassisk husmanskost kommer mer och mer i skymundan. och visst, jag håller med om att det tar lite längre tid, men det är det värt, jag lovar Här kommer ett recept på så otroligt goda pannbiffar med stekt lök till, för det är ju bara ett måste
Jag har gjort en klassisk knäck den här gången – en naturell med ”gräddsmak” samt en med sötmandel. Jag kokar ibland olika satser med olika hårdhet och då tycker jag att det är lättare att se temperaturen framför sig
Som dip eller tillbehör tillsammans med ost och grädde är det vansinnigt gott. Till skillnad från sallad ska den också helst stå en stund med dressingen innan man äter den
Hela baknings proceduren startade jag redan kvällen innan med att "skålla mjölet" vilket innebär att hälla kokande vatten över fullkornsmjölet som ska användas till brödbaket för att sedan låta det stå täckt med plastfilm över natten
Blanda sedan ner det i degvätskan. vetekross. 1vatten. 1jäst. 1olja. 1salt. 1vetemjöl. 1smör. 14 bröd Ingredienser 4 dl vetekross 16 dl vatten 50 g jäst 2 msk olja 1 msk salt 3 l vetemjöl Till formarna
Det var jeepkörning i skogen, en tävling med ett antal bilar. Dela med dig av inlägget. Lika varmt idag som alla andra dagar den senaste tiden för aktiviteten idag blev det nästan för varmt
Det blir en stöddig limpa som väger en bit över kilot och påminner ganska mycket om ett sådant där klassiskt tyskt rågbröd med hela kärnor – rejält med tuggmotstånd alltså
Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Det här brödet är så gott. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Smält smöret och blanda detmed de mosade kexen. Det slår nästan aldrig fel. Innan jag blev förkyld hann jag dock avnjuta en härlig alla hjärtans dag med mycket smarrig mat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.