Advent är här och första ljuset brinner i staken och om några veckor knackar julen på dörren. Det är mycket som ska fixas i hemmet, det ska städas och pyntas, julklappar ska inhandlas, julkort ska skrivas och granen ska på plats i foten och kläs
Den här matiga och goda linssoppa får sin hetta från chiliflakes. Jag gillar kryddig, smakrik mat men jag är inte överdrivet förtjust i att använda just chiliflakes till att hotta upp maten
När maken var och handlade mat senast köpte han ett gigantiskt vitkålshuvud. Jag behövde nämligen lite vitkål för att gör en vitkålsgratäng, men kanske inte riktigt så mycket som jag fick (ibland är maken oväntat generös
Rensa och skölj ärterna. Låt dem ligga i blöt ca 12 timmar enligt anvisningarna på förpackningen. Koka upp ärterna i en gryta med nytt vatten och ta bort skaldelarna
Jag satt och bläddrade bland lite gamla recept och hittade detta på en klassisk pannbiff. Detta är nog ett ganska klassiskt recept, men jag har experimenterat fram min version för att efterlikna det som min farmor en gång lagade
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.