Sätt ugnen på 225 grader. Skär fisken i 2 x 2 cm stora bitar, och lägg i en ugnsform. Vispa ihop grädde, färskost, fond, dill, curry, salt och peppar i en kastrull
Pocherade ägg. ~ ÄggBenedict. Vispa ihop äggulor och vinäger (en mindre mängd vinäger om man inte vill ha så stark syra) i en djup tallrik som sätts ovan en kastrull med lätt sjudande vatten (svag värme på plattan), vispa med elvisp tills det börjar tjockna lite (var noga med att hela tiden inte ha för stark värme
I detta ÄggBenedictrecept går vi tillbaka till rötterna och tar inspiration från Lemuel Benedicts version med bacon och mer klassiskt bröd för att skapa en rejäl och mättande rätt som kanske passar sig lite mer för det stugmys i fjällen än för en söndagsbrunch på stan
Vad behöver man för äggbenedict. 2 ägg1 msk Vitvinsvinäger eller ättikssprit1 sats hollandaisesåsBröd, gärna surdegsbrödRökt skinkaFärsk persiljaSalt och peppar. 1Vad behöver man för äggbenedict. 12 ägg1 msk Vitvinsvinäger eller ättikssprit1 sats hollandaisesåsBröd, gärna surdegsbrödRökt skinkaFärsk persiljaSalt och peppar
4 ägg. 4 st äggulor. Pocherade ägg1 msk ättikssprit 1 l vatten 4 ägg. Hollandaisesås200 g smör 4 st äggulor 3 msk vatten 1-2 msk pressad citron Salt peppar cayennepeppar
Det fick bli en klassisk brunchrätt. Pocherat ägg med lax och hollandaissås. Pocherade ägg. Vispa ihop vinäger och äggulor i en rostfriskål eller i en glasskål
rostat bröd (helst brioche) med skinka, förlorat ägg och hollandaissås. Mitt i all stress med lägenheter som säljs, städas, rivs och byggs i blev jag så vansinnigt sugen på en lyxig brunchrätt - ÄggBenedict
Vispa ner ägget till en slät blandning och arbeta sedan sist ner färsen. Idag tänkte jag slå ett slag för den riktigt klassiska svenska husmanskosten - när den är som allra bäst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.