Nu börjar julen närma sig med stormsteg och det är dax att slå in julklapparna och tomtarna måste fram… väntar på hjälp från M&M, så att det blirriktigt gjort
Nu är det bäst att passa på att grilla när det är så härligt väder, det smakar bättre då. En helt otroligkväll,vigickintein för att det var kallt utan för att det var kväll
Det finnsinga stopp så det är bara att låta kreaviteten flöda. Men sedan finns det också många bakverk där man kan använda dadlar som ersättning, som att söta degen eller skapa rätt konsistens
Det är verkligen snabba svängar jämt vid jul. Har ni börjat fundera på nyårsmat än. Den här receptet på hummer med vittvin, örter och ost (gärna västerbottenost) är gudomligt
Blanda ägg och mjöl i en skål, djup, vispa runt lite lätt. Det blev verkligenhimmelskt. Hetta upp en stekpanna och lägg i rejält med smör, stek på medelsvag värme tillskycklingsaften som kommer ut vidprovstick är genomskinlig och klar
Men just nu är det väldigt tyst här hemma, det får bli en tv kväll innanvi somnar. Nu är det fredag och jag har precis kört hem de små godingarna, de har förgyllt vår tillvaro
Dekorera moussen med litevispad grädde och choklad dekorationer, eller varför inte med frukt, bär, silverkulor, riven/hyvlad choklad – låt fantasin flöda
Leonard Cohen – Leaving the table. det finns bra och dåligmajskyckling. Själv är jag tveksam till den metoden, särskilt för att den tycks per automatik ha blivit något slags garanti för bra kvalité
Februari har visatsig vara en riktighögtidsmånad här på Kärlek på tallrik. Inte nog med att jag firade 250 inlägg för inte så länge sedan. nu kan jag också stoltsera med att ha en blogg som är hela 1 … Fortsätt läs →
Först finhackade jag schalottenlöken, skar upp vaniljstången och skrapade ur vaniljmärgeninuti. är bara för att visa hur stökigt det blir när man fjällar av
Sedan i våras finns Enkornsvete odlat hos Sten Rosvall i Halla. Intresserad. Det finns både som hela kärnor att koka istället för ris och som fullkornsmjöl tillmatlagning och bakning
Kocken Paul Svensson har skapat ett antal rätter särskilt komponerade för Aalborg JubilæumsAkvavit och jag fastnade för speciellt en rätt som jag inom snar framtid ska bjuda våra vänner på tillsammans med det som finns kvar i flaskan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.