Saffranskrans & Klapp på axeln. 2015-12-12, 15. 55. Det bästa till sist. Mandelmassa, saftigt äpple, smör och knapriga mandelbitar gömmer sig i denna läckra saffranskrans
Den är redan slut, ja pajen alltså. Det sa typ slurp sen fanns det endast några smulor kvar på fatet. Ja jösses så god om jag nu får vara så fräck och klappa mig själv på axeln
Lägg lime och socker i ett whiskyglas eller motsvarande och muddla ordentligt. Ta sedan myntabladen och lägg dem i handflatan och ge dem en distinkt klapp
Sommarmaten är ju speciell. Mycket grillat, mycket lättlagat men också mycket ”finmat”. Det är lätt att glömma bort att det faktiskt finns de som jobbar även på sommaren
Brödet är klart när det har en krispig yta och känns stumt när du ”klappar” på det på ovansidan. Det här är ett av dom mest bakade bröden av er läsare – lingon – och zucchinibröd
Det börjar dra ihop sig till advent och visst är det väl mysigt att äntligen få tända alla ljus och stjärnor i fönstren och njuta av att vintern plötsligt känns lite mindre mörk och ogästvänlig
Klappar fick vi några var, även den mängden har minskats i takt med att åldern ökat. En god fortsättning till er alla, vi hoppas att ni överlevt julhelgen och att ni haft det riktigt fint och fått tillfälle att ladda era batterier lite
Häromdagen fick jag frågan i en intervju, och jag kom fram till att jag inte kunde säga något särskilt kök, men mitt hjärta klappar nog ändå lite extra för Italiensk mat kom jag fram till Vilket av världens kök tycker ni bäst om
Är alla klapparna köpta och inslagna. Baileysfudge. Glad Luciamorgon till er alla. Ja, idag är det redan luciadagen mina vänner, och nästa vecka är det med andra ord redan jul
Dagens middag i dag blev glutenfria vårrullar, måste ge mig en klapp på axeln och berömma mig själv lite för dom här blev klart godkända, och resten av familjen tyckte att dom blev jätte goda, dom åt och såg nöjda ut600 gr nötfärs350 gr vitkål2 msk kalvfond2 tsk soya1 gul lökmatfett att steka ilite svartpepparrispapperolja att pensla rullarna medGÖR SÅ HÄR
Jag måste ändå ge mig själv en klapp på axeln för att ha lyckats åstadkomma något som ändå ser ut och smakar som bröd, när det var just det som var tanken
Nu är det dags för kryddningen, jag strör över de kryddor jag vill ha och klappar lite fint på köttet så att det ska sköta sig i ugnen sen, jag har på ett ordentligt lager
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.