Paleo - hemmagjord glass utan socker och mejerier. Snabbt och supergott. Hemmagjord mangoglass. Att äta "vanlig" glass ingår ju inte i paleokosten då det innehåller socker och mjölk (oftast) och en massa annat
Glassen görs med hjälp av grädde och kondenserad mjölk och valfri smaksättning. I helgen gjorde jag glass här hemma – ingen maskin, inget hektiskt rörande och inget krångel
Till denna fantastiskt goda glassmed smak av kola och choklad kan man även baka sin egen strut. Lägg allt i en större plastlåda med lock och ställ in i frysen
Jag tycker det är gott att dricka bara som det är, men om man vill kan man söta med lite honung. Receptet på glassen finns upplagt på Rawfood by Ericas blogg och det består av cashewnötter, granskott, kokosolja, honung, citronsezt, spirulina och vatten
Med dessa goda hälsosmarta och smakrika bollar önskar jag er en riktigt fin PÅSK. Jag älskar dessa bollar i alla dess smaker och former, just till denna helg och påsk så blev det jordnötssmak och chokladsmak
Börja med en halv tesked och smaka sedan av till den sälta du vill ha. Och väldigt enkelt att göra. Jag rullade mina i hackade hasselnötter men tål man inte nötter så går det bra med kokos, strössel eller pärlsocker
Och idag är det chokladbollens dag. Här har jag mixat samman en variant som är toppen som ett bra mellanmål - full med nyttig energi och ger mättnad och håller blodsockret i balans och energin på topp en god stund framöver
En sak som jag kommer ihåg att min mamma brukade göra är havreflarn och igår när vi skulle äta lite glass kom jag på den briljanta idén att det antagligen skulle passa utmärkt med ett nybakat havreflarn till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.