Nu myser vi ner oss i soffan efter en hel dag på baksidan med sol, vattenpistoler å bus. Blanda ihop vegfärs med dina bästa kryddor (vi tog svartpeppar, salt, chilipulver, vitlök)2
Receptet är ur Två systrars söta av Lisa & Monica Eisenman, 2005Pajdeg6 dl vetemjöl6 msk socker300 gram smör/margarin - laktosfritt alternativ finns2 nypor salt3-4 msk iskallt vattenKör alla ingredienser tillsammans tills det är en fin deg
Rör ihop alla torraingredienserutom mandelspån i en bunke. ) Dessutom har jag kokat ihop en tokläcker fransk köttgryta på högrev, svamp, apelsin och annat smaskelimumsigt, men den får ni vänta på till nästa inlägg
Separera äggulorna från äggvitorna. På nyår gjorde vår vän Ullis denna grymma efterrätt. Jag gjorde en variant idag med en fin belgisk mjölkchoklad som bas
Stek svamp med salt och svartpeppar och 2 st pressade vitlöksklyftor. 3 pressade vitlöksklyftor. Stek kycklingfileerna med salt och lite vitpeppar så de får lite färg och lägg ner I crockpoten
Lägg dem sedan på en plåt med bakplåtspapper på, och jäs till dubbel storlek. Jag har länge velat testa att baka vaniljmunkar eller donuts och igår blev munkar äntligen av
Vi har hittat ännu en storfavorit bland de vegetariska rätterna. Jag var lite skeptisk mot att koka bönorna utan blötläggning, men det tog inte ens en timme och blev hur bra som helst
Vi köpte några saker till min idé i helgen och resultatet blev ingen besvikelse utan tvärtom. I med grädden, osten och kryddorna och låt puttra en lång stund samtidigt som ugnen får bli varm och smördegsplattorna kavlas ut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.