Kladdkaka med rom och mandel. Vispa ägg, florsocker, kakao, salt och rom i en bunke. Smält smöret i en kastrull och tag av från plattan, tillsätt chokladen och honung och rör tills allt smält
Detta recept på kladdkaka är utanmjöl, och blir härligt kladdig. Om den blir för kladdig är det därmed en bra idé att låta den kallna riktigt ordenligt, och om man vill ha den kladdig ska man alltså göra motsatsen (värma upp den en kortis om den fått kallna, eller helt enkelt servera när den fortafrande är ljumen)
Att baka mjölochsockerfritt är inte helt lätt, dels för att jag oftast får experimentera en hel del i köket på grund av att jag inte bara kan planka ett "vanligt" recept rakt av utan det krävs en del justeringar innan det blir som jag har tänkt mig plus att det är en djungel där ute av diverse produkter, bra och mindre bra och därför måste jag alltid läsa på om det är något för mig att använda
Idag åker min man Artur iväg för en weekend med sin pappa och brorsa. Lite spänd är jag över hur det ska gå att vara själv i tre dagar med en tvååring, samtidigt som jag är (hög)gravid och med en hiss som repareras
Helt klart inte kladdkaka original, men ett bra substitut. Och till min förvåning det blev faktiskt helt okej, lite annorlunda konsistens som jag förmodar beror på kesellan men ändå gott
I förra veckan berättade jag om min veganska kladdkaka som istället för ägg innehåller kikärtsspad. Smaken är riktigt chokladig, och konsistensen är lagom kladdig, och den smälter nästan i munnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.