Kladdkaka utan ägg
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 msk smör till formen
  • 12 msk ströbröd till formen
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 12 dl strösocker
  • 12 dl vetemjöl
  • 11 tsk bakpulver
  • 14 msk kakao
  • 11 tsk vaniljsocker eller en nypa vaniljpulver
  • 11/4 tsk salt
  • 11 dl mjölkLägg smör och strösocker i en bunke och rör det mjukt.
  • 1 Häll upp mjöl i litermåttet. Blanda ner bakpulver, kakao, vaniljsocker och salt. Rör om med en gaffel.
  • 1 Häll i hälften av mjölken och hälften av de torra ingredienserna i bunken och rör om. Häll i resten och rör det till en jämn smet. Fortsätt att röra i ett par minuter.
  • 1 Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i 35–40 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig men inte rinnande när du tar ut den.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.