Kladdkaka the Caribbean way
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 250 g choklad
  • 1250 g smör, rumsvarmt
  • 16 ägg
  • 1350 g mörkt moskovadosocker
  • 14 msk mörk rom
  • 12,5 dl vetemjöl
  • 1150 g pecannötter, grovhackade
  • 14 cm ingefära, riven färsk
  • 10,5 dl grädde
  • 1100 g choklad
  • 125 g smör
  • 125 g pecannötter, hackade
  • 1 florsocker
  • 1 En klick vispad grädde
  • 1250 g choklad 250 g smör, rumsvarmt 6 ägg 350 g mörkt moskovadosocker 4 msk mörk rom 2,5 dl vetemjöl 150 g pecannötter, grovhackade 4 cm ingefära, riven färsk
  • 1 Glasyr0,5 dl grädde 100 g choklad 25 g smör 25 g pecannötter, hackade florsocker
  • 1 Serveras gärna med En klick vispad gräddeBrownie
  • Sätt ugnen på 180 grader. Smält chokladen och smöret i en skål och ställ det åt sidan ett litet tag. Vispa nu ägg och socker tills det blir riktigt vitt och fluffigt. Ner med choklad/smör och rom. Vik ned mjöl, ingefära och nötter med en slickepott. Häll sedan ned smeten i en ugnsform med ett riktigt insmort bakplåtspapper i botten. Låt kakan gå i högst 20 minuter i ugnen, det skall fortfarande bli kladdigt på toppen av stickan när du testar av kakan. Ta ut kakan och låt den svalna medan du gör glasyren. Glasyr
  • Hacka chokladen i små, små bitar och lägg den i en bunke. Smält smöret. Häll i grädden i smöret och låt det bli riktigt varmt men ej koka. Häll den varma vätskan över chokladbitarna och rör ordentligt tills all choklad är smält. Nu skall chokladkrämen svalna. När både kakan och krämen är sval smetar du på krämen. Häll sedan hackade pecannötter över hela härligheten, på med lite florsocker också när du ändå är i farten. Servera till en klick grädde så klart.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.