Som jag nämnde tidigare har min pojkvän fått diabetes, vilket innebär att han inte bör äta allt för stora mängder av socker, så idag testade jag att baka en kladdkakautan kolhydrater och den fick fem av fem toasters, enligt Sebastian
Ibland vill man kunna njuta av något gott utan att känna sig onyttig, vad passar då bättre än en kladdkaka helt fri från tillsatt socker och som ändå smakar gudomligt
kommer aldrig göra kladdkaka på det hemskt onyttiga sättet längre (med mjöl och raffinerat socker) Då det bakas kladdkaka så är det detta recept som gäller framöver
Hur ska man få kladdkakan härligt seg utan varken dadlar (som en del ogillar smaken av, samt ville att kladdkakan skulle innehålla långsamma kolhydrater) eller tonvis av smör
Receptinspiration hämtad från Baka Sockerfritt. (Mixar 1 dl keso och 1 dl smetana slätt som ersättning för den italienska färskosten Mascarpone, blir ungefär samma sak fast av svensk grädde/mjölk och utan tillsatser)
Medan chokladen svalnar tillsätt tahini (utan salt), ägg, bakpulver och salt i en annan skål. För mjölkfritt och paleo välj exempelvis mörk choklad från Loving Earth
Häromdagen gjorde jag en nästan helt vegansk och glutenfri kladdkaka. (Jag använde dock smör för att smörja, men det går ju lika bra med olja om en vill göra den helt mjölkfri
Blanda mjöl, kakao och vaniljpulver i en bunke och vispa sedan ner allt tillsammans med smeten. Hittade ett recept på sockerfrikladdkaka som jag kände mig manad att göra
mumsig kladdkaka. Sambon ville fira sin födelsedag med en kladdkaka på jobbet. Den här lilla rackaren till kladdkaka är lite större och lite chokladigare och det bästa är att passa den som en liten kladdkakebaby i ugnen så den blir alldeles, alldeles perfekt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.