Kladdkaka – recept på kladdig klassiker
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 12 1/2 dl strösocker
  • 12 ägg
  • 11 dl vetemjöl
  • 11 tsk vaniljsocker
  • 13 msk kakao
  • 11 krm salt
  • 1 florsocker eller kakao som du siktar över kakan
  • 1 lättvispad grädde
  • 1 krämig vaniljglass
  • 1 bär och fruktSätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 22 cm i diameter.
  • 1 Smält smöret i en kastrull. Rör ihop socker, vaniljpulver och ägg i en bunke.
  • 1 Blanda ihop mjöl, kakao och salt, rör ner det med smöret i äggsmeten.
  • 1 Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i 17-20 minuter tills den är lös i mitten men färdig i kanterna.
  • 1 Låt svalna innan du äter den. Om den får stå ett tag blir hinner kladdet sätta sig och kladdkakan blir perfekt.
  • 1 Dekorera kakan med exempelvis siktat florsocker eller kakaopulver. Lägg på lite färska bär och servera med lättvispad grädde eller krämig vaniljglass.
  • 1 NJUT!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.