Orginalinlägget Kladdkaka hittar du på Hälsa som livsstil. Beroende på vilket du väljer att använda. Kladdkaka är en av mina personliga favoriter, vi har experimenterat en del med just glutenfria kladdkakor så här hittar du ett av våra lyckade försök
Låt kakan svalna i formen på ett galler. Sätt ugnen på 175°C. Smörj eller spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 12 bitar)
Kladdkaka. Kladdkakan är godast medan den fortfarande är kylskåpskall. Kladdkaka. Sätt ugnen på 175˚C. Smörj en form, ca 24 cm i diameter, med olja och ”bröa” med mandelmjöl
Kladdkaka. Bred cashewgrädden över kladdkakan. Mixa valnötterna fint i en matberedare. Tillsätt övriga ingredienser och fortsätt mixa till en jämn smet, men den ska inte vara helt slät
Ibland vill man kunna njuta av något gott utan att känna sig onyttig, vad passar då bättre än en kladdkaka helt fri från tillsatt socker och som ändå smakar gudomligt
Denna kladdis är gjord med bas på svartbönor, jag har sett att flera använt detta i brownies och ville testa detta påkladdkaka men ska erkänna att jag var väldigt skeptisk
Stjälp upp bröden på stenen/plåtarna, skåra dem. Låt brödet kallna på galler. Vispa ner 6 dl ljummet vatten, 28 g havssalt och 500 g fullkornsvetemjöl. Arbeta sedan med händerna in ytterligare 500 g fullkornsvetemjöl. Sätt ugnen på 280 grader, lägg in en baksten eller sätt in dubbla plåtar i ugnen
Denna kladdis är gjord med bas på svartbönor, den blir absolut bäst att göra på stor sats. Sätt ugnen på 225 grader. Tryck ut i form och baka på 8-10 min i mitten av ugnen. Sätt ugnen på 225 grader
Om den får stå ett tag blir hinner kladdet sätta sig och kladdkakan blir perfekt. Lägg på lite färska bär och servera med lättvispad grädde eller krämig vaniljglass
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.