165 g ägg, rumstempererade [3 st] 170 g strösocker [2 dl] 150 g smör 200 g vit choklad 120 g vetemjöl [2 dl] 5 g vaniljsocker [2 tsk] 3 g salt [0,5 tsk] 1 citron, zest ca 100 g röda vinbär ca 0,5 dl kokos, till formen florsocker, till servering
Vinbärssäsongen är här och jag har några recept att tipsa er om och först ut är denna kladdkakamed sötman från vit choklad och syrligheten från dom röd vinbären
baka med röda vinbär, kladdkakamed röda vinbär, kladdkakamedvinbär, ljus kladdkaka, ljus kladdkakamed röda vinbär, recept med röda vinbär, Röda Vinbärskladdkaka, vad kan jag baka med röda vinbär, vit kladdkaka, vit kladdkakamed röda vinbärShare this article
Vispa den absolut inte fluffig då kladdkakan ska vara härligt seg. Den här kakan, vars recept är skapat av Roy Fares, hade jag med till ett veckomöte på jobbet
Denna chokladdröm är super god, krämig och kan ätas med gott samvete. Om jag säger att den här kladdkakan är fri från tillsatt socker och gluten - tror du på mig då
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med smöret. Det regnar som vanligt denna sommaren sp för att inte vaea helt sysslolös bakade jag en snabb kladdkaka aka LCHF
Hacka jordnötterna med en vass kniv. Vispa grädden och servera med den. Vispa till en ljus fluffig smet, ca 30 sekunder med elvisp på högsta hastighet. Rör ner chokladsmeten och blanda ihop till en jämn smet, ca 15 sekunder med elvisp på lägsta hastighet. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 6 minuter i 175°C
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.