Servera med grädde eller gräddglass. Blanda smält smör, den smälta chokladen, äggen och sirap. Häll smeten i smörad och bröad form och ställ in i ugnen ca 15-20 minuter. Kladdkakan ska stå kallt 1 timme innan servering, vill man kan man pudra över lite florsocker,. 5 g saffran (1 påse) + lite strösocker
Efter att sökt inspiration och funderat på de mesta som kan innehålla saffran (min favoritkrydda i jul) så bestämde jag mig för att göra en kladdkakamed en twist
En mäktig, söt, lite knaprig och seg kladdkaka packad med vit choklad och. av recept medsaffran. Smöra ochoch använd kokos till att bröa en form med löstagbar kant
Medmandelmassaochsaffran i kan det helt enkelt inte gå fel. Vi har haft full rulle hela helgen med besök så idag tar vi det lugnt och myser med familjen
På allmän begäran lägger jag ut mitt recept på lussemuffins medmandelmassa, apelsin ochsaffran. Detta recept går snabbare och är mycket enklare än att baka saffransbröd
Resultatet blev riktigt lyckat, och jag ska nu experimentera fram fler recept med kikärtsspad. Jag har dock aldrig testat att göra denna sorts maräng, detta för att jag inte gillar maränger - oavsett om det är med eller utan kikärtsspad
Smörj och bröa en form med löstagbar botten. Vänd försiktigt ner äggvitan i smeten med hjälp av en slickepott Blanda försiktigt så att smeten förblir fluffig
Vi bakade rimbobullar och snurrbullar medmandelmassa så det stod härliga till, sen har vi faktiskt inte gjort nånting, bara slappat och tagit det lugnt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.