Servera gärna med en klick lättvispad grädde. Rör ihop alla ingredienserna till kakan utom dajmen. Häll smeten i bakpappersklädd långpanna och grädda längst ner i 175 grader varm ugn i 20-30 min
Smöra och mjöla en form (24cm i diameter) med avtagbar kant. Värm upp ugnen till 200 grader. Smält smöret i en kastrull, bryt ner mjölkchokladen i det smälta smöret och låt chokladen smälta
Det som gör just den här speciell är kanske nougattäcket ovanpå och konsistensen som är kompakt men kladdig, alltså inte riktigt så lös som vanliga kladdkakor men endå kladdig
Denna chokladdröm är super god, krämig och kan ätas med gott samvete. Om jag säger att den här kladdkakan är fri från tillsatt socker och gluten - tror du på mig då
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med smöret. Det regnar som vanligt denna sommaren sp för att inte vaea helt sysslolös bakade jag en snabb kladdkaka aka LCHF
Hacka jordnötterna med en vass kniv. Vispa grädden och servera med den. Vispa till en ljus fluffig smet, ca 30 sekunder med elvisp på högsta hastighet. Rör ner chokladsmeten och blanda ihop till en jämn smet, ca 15 sekunder med elvisp på lägsta hastighet. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 6 minuter i 175°C
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.