Tre sorters matpaj i form av fetaostpaj, tacopaj och kycklingpaj och sedan avslutades allt med en blåbärs smulpaj och ljus kladdkakamed smak av citron, kokosoch blåbär
Blanda ihop riven kokosmed honung och lite kokosmjölk. Så skönt med sånna helger ibland. Jag gjorde även dessa, riktigt goda kokosoch chokladbars, gjorda på enbart bra ingredienser, vilket känns bra
Resultatet blev riktigt lyckat, och jag ska nu experimentera fram fler recept med kikärtsspad. Jag har dock aldrig testat att göra denna sorts maräng, detta för att jag inte gillar maränger - oavsett om det är med eller utan kikärtsspad
Smörj och bröa en form med löstagbar botten. Vänd försiktigt ner äggvitan i smeten med hjälp av en slickepott Blanda försiktigt så att smeten förblir fluffig
Smörj en spring-form med antingen kokosolja eller smör och ”bröa” med mandelmjöl eller kokosflingor. Placera äggvitorna i en stor bunke tillsammans med hälften av agaven och vispa tills de är styva men inte “torra”
Fyra dubbelnougat delade jag i bitar och tryckte ner i en vanlig kladdkakssmet. Smeten fick lite mindre kakao än vad jag brukar använda, jag ville att nougten skulle få en tydlig smak och att inte kakao skulle ta över för mycket
Jag gjorde dock om receptet en aning, och istället för mandel ochkokos använde jag pofiber. Jag hamnade på mitt tema Kladdkakor och till slut öppnade jag receptet på Hälsosam kladdkakamed avokado
Väl hemma efter arbetsdagens slut så ville dottern baka kladdkaka. Så det blev en glutenfri variant och blev liksom sugen på detta med dulce de leche och pistage
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.