Tillsätt lingon, socker och honung. Till den Aujulay-inspirerade renskavsgrytan häromsistens gjordes en lingonchutney som egentligen blir mer sylt än chutney
Servera kakan medlingonvispen. Vispa Milda Visp tjock och blanda sedan ner lingonsyltoch kardemumma. Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao och salt
Plasta in eller rulla in i folie, och lägg i frysen med skarven nedåt. Jag vill i alla fall dela med mig av receptet till er eftersom jag tyckte det blev så bra
Detta blir en sockrig fudge och lite torr och smulig i konsistensen i jämförelse med den fudge som jag brukar göra som är baserad på skumtomtar eller annat segt godis
Resultatet blev riktigt lyckat, och jag ska nu experimentera fram fler recept med kikärtsspad. Jag har dock aldrig testat att göra denna sorts maräng, detta för att jag inte gillar maränger - oavsett om det är med eller utan kikärtsspad
Smörj och bröa en form med löstagbar botten. Vänd försiktigt ner äggvitan i smeten med hjälp av en slickepott Blanda försiktigt så att smeten förblir fluffig
När ingefäran är klar lägger du den i lagen som du kokat upp med vatten, socker och citron. I dag gör jag syltadingefäraoch det mina vänner, det är jäkligt gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.