Kladdkaka är ju alltid rätt, och den här varianten blev så god att den känns alldeles extra rätt. Ta lite av smöret och smörj en rund form med löstagbar botten
1Frosting och topping200 g färskost 50 g smör, rumsvarmt 0,5 dl karamelliserad mjölk (+ 3 msk att ringla över kakan) kokos, rostad flingsalt färska hallon
Servera kakan medlingonvispen. Vispa Milda Visp tjock och blanda sedan ner lingonsyltoch kardemumma. Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao och salt
En underbar smakkombination där inga smaker tar över, de syrliga lingonen balanseras upp av den söta kolasåsen, den kryddiga kanelen mjuknar tillsammans med vaniljen och krispigheten från marängerna bryter av den lena glassen
En bit kladdkakamed massa glädje på. Fördela marshmallowsen över kladdkakan, sätt in den i ugnen igen och låt marshmallowslagret precis smälta, de ska inte ta färg
Krämigt, lent, sött, vaniljigt ochmed en helt fantastisk ton av hetta och smak av svartpeppar. Vispa gulorna med kokossockret luftigt, gärna med elvisp
Resultatet blev riktigt lyckat, och jag ska nu experimentera fram fler recept med kikärtsspad. Jag har dock aldrig testat att göra denna sorts maräng, detta för att jag inte gillar maränger - oavsett om det är med eller utan kikärtsspad
Smörj och bröa en form med löstagbar botten. Vänd försiktigt ner äggvitan i smeten med hjälp av en slickepott Blanda försiktigt så att smeten förblir fluffig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.