Använd smör eller kokosolja och bröa med rismjöl, kakao eller kokosflingor. Sött och gott. Kladdkaka,. Jag twistade till den lite med en kolasås to die for
Kladdkaka är ju alltid rätt, och den här varianten blev så god att den känns alldeles extra rätt. Ta lite av smöret och smörj en rund form med löstagbar botten
Smält mjölkchokladen över vattenbad och rör ner ett par dl rice crispies och bred över den crispiga chokladtoppingen över kladdkakanoch ställ svalt fram till servering
1Frosting och topping200 g färskost 50 g smör, rumsvarmt 0,5 dl karamelliserad mjölk (+ 3 msk att ringla över kakan) kokos, rostad flingsalt färska hallon
Servera kakan medlingonvispen. Vispa Milda Visp tjock och blanda sedan ner lingonsyltoch kardemumma. Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao och salt
En underbar smakkombination där inga smaker tar över, de syrliga lingonen balanseras upp av den söta kolasåsen, den kryddiga kanelen mjuknar tillsammans med vaniljen och krispigheten från marängerna bryter av den lena glassen
En bit kladdkakamed massa glädje på. Fördela marshmallowsen över kladdkakan, sätt in den i ugnen igen och låt marshmallowslagret precis smälta, de ska inte ta färg
Vispa ägg och socker. Denna gång kladdkakamed Dumlekolor i. Kladdkaka. Det blir en rejäl sats kolasås, så det räcker gott med halva satsen - eller så tar vi den till glassen i morgon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.