Jag hittade en kladdkakamedlemoncurd och vit choklad och insåg att jag hade allt hemma om jag halverade receptet så jag tog en mindre form och gjorde enligt receptet
Om den blir för kladdig är det därmed en bra idé att låta den kallna riktigt ordenligt, och om man vill ha den kladdig ska man alltså göra motsatsen (värma upp den en kortis om den fått kallna, eller helt enkelt servera när den fortafrande är ljumen)
Skall inte vispas, utan endast röras ihop. Rör ihop ägg,socker, mjöl och det avsvalnade margarinet. Smörj och bröa en rund sockerkaksform, gärna med avtagbar kant ( ca 22 cm i diameter). Grädda i ugn 25-30 min. 2 dl socker
Jag älskar lemoncurd men med en massa socker och smör i är det inte något jag äter speciellt ofta. Detta åt jag med en härlig sallad med örter, ruccola, spenat, röd lök och valnötter
Sänk värmen, vispa upp äggen och häll i kastrullen medan du vispar. Ta fram en kastrull, lägg i socker, citronsaft, finrivet citronskal och koka upp tills sockret har lösts upp
Jag ska använda den som fyllning i en tårta tillsammans med jordgubbar, grädde och en nötbotten. Den här curden går dessutom snabbt att laga och den håller sig lätt en månad i kylen
Så puddingen är inte hemgjord utan jag använda en påse av Dolcelas vaniljpudding, SUPERGOD. När allting har svalnat så tar du en tartelett, pudrar över florsocker eller vaniljsocker och fyller på med först lemoncurd och sedan vaniljpudding
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.