Kladdkaka med lakrits och hallon
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 125 g mörk choklad
  • 100 g smör
  • 2,5 msk lakritspulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 11 ask hallon (cirka 250g)
  • 3 dl vispgrädde
  • florsocker1. Byt chokladen till mindre bitar i en bunke. Smält smöret i en kastrull och häll det över chokladen så den smälter. Rör i lakritspulver, vaniljsocker, salt och strösocker så det löser upp sig. Rör i äggen sist.
  • 12. Rör ihop chokladsmeten med vetemjöl och bakpulver.
  • 13. Smöra och mjöla en springform på cirka 23 centimeter i diameter. Häll smeten i formen och grädda kakan i 175°C i 20-25 minuter. Låt svalna.
  • 14. Vispa grädden. Lossa kakan från formen och lägg på ett fat. Toppa med grädde, hallon och pudra över lite florsocker. Vill du vafriera det hela byter du hallonen mot jordgubbar. Det är också gott att blanda både jordgubbar och hallon.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.