Kladdkaka med Lakrits
Milda.se
Milda.se

Kladdkaka med Lakrits

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 dl socker
  • 1½ dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 4½ msk kakao
  • 1½ dl Milda flytande margarin
  • 2 ägg
  • 8 st Turkisk Peber-karameller

Beskrivning

    Sätt ugnen på 175 °C.

    Blanda alla torra ingredienser i en skål. Rör ner äggen och Milda.

    Häll smeten i smord och mjölad (eller bröad) form med löstagbar botten.

    Grädda i 175C° i max 20-25 minuter. Kakan skall vara lös och kladdig inuti.

    Stjälp upp när kakan svalnat. Krossa Turkisk Peber-karamellerna grovt med en kavel eller en mortel, pudra kakan med florsocker och strössla karamellerna över.

    Milda tipsar: Garnera gärna kakan med färska bär i säsong t.ex. hallon eller blåbär. Milda mat- & visp med lite rivet limeskal är gott till.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.