Kladdkaka med kokostosca
www.stowr.se
www.stowr.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 300 g smör Ⓛ
  • 15 dl strösocker
  • 14 ägg
  • 11 msk vaniljsocker
  • 1½ tsk salt
  • 12 dl kakao
  • 14 dl vetemjöl
  • 175 g smör Ⓛ
  • 1200 g kokosflingor
  • 11 dl ljus sirap
  • 12 dl strösocker
  • 11½ dl vispgrädde Ⓛ1. Sätt ugnen på 200°. 2. Smält smöret i en 2­-literskastrull. Tillsätt socker och ägg, ett i taget. Rör ner vaniljsocker, salt, kakao och mjöl. 3. Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper, ca 25x35 cm. Grädda kakan mitt i ugnen cirka 15 minuter. 4. Kokostosca: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt kokos, sirap, socker och vispgrädde. Koka ihop 5 minuter. 5. Bred kokossmeten ovanpå kakan och grädda ytterligare 10 minuter. Låt kakan svalna och skär den i rutor.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.