Häll smeten i en rund och smord form med löstagbar kant om du vill ha tårtbitar eller ien fyrkantig form klädd med bakplåtspapper om du vill skära fyrkantiga bitar
Servera med vispad grädde eller vaniljglass. När det är Fredag så bjuder frugan oss på hotellet på fika, hon tyckte vi skulle ha lite Fredagsmys i allt arbete
En sockerkaka i grunden som är gjord på ljust muscovadosocker istället för vanligt socker för att få en liten kolaaktig smak samt med lite grovhackade pekannötter i också
Skala och skiva äpplena i tunna klyftor, lägg dem på äppelkladdkakan. 15 msk strösockerÄppelkladdkaka. 1Blanda smöret med strösocker, vaniljsocker, ägg och vetemjöl till en jämn smet. 1Häll smeten i en smord och bröad form (ca 23 cm i diameter) med löstagbar botten. 1Äppelpajkladdkaka. 1Pudra äppeltäcket med kanel. 1Grädda mitt i ugnen i cirka 25-30 minuter (beroende på hur kladdig du önskar kladdkakan i botten). 1Servera gärna med lättvispad grädde
Använd gärna elvisp med vispar som du kan använda genom hela receptet. (Tänk på när du mäter upp vetemjölet att inte gräva med decilitermått i mjölpåsen för då packas mjölet och man tar för mycket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.