Hetta upp våffeljärnet, och smörj med lite kokosolja. Jag föredrar att göra mina våfflor osötade, så kan man använda dem med både söta och salta tillbehör
Nog om det, nu över till kladdkaka. På fjärde våningen med utsikt över ångermanälven sitter ett tjugotal deltagare i en ring och diskuterar internationell rätt
Servera gärna med vispad grädde och hallon. Som sagt, jag gjorde kakan med kakao i stället för choklad som annars är så populärt, just för att hålla nere kolhydraterna
Servera med tillbehören. Mixa bönorna fint och blanda sedan ihop allt till en jämn smet. Låt den stå och svälla i 10 minuter. 2 dl mandelmjöl (alternativt valfritt mjöl). 3 msk kokosolja + 3 msk till stekning
Resultatet blev riktigt lyckat, och jag ska nu experimentera fram fler recept med kikärtsspad. Jag har dock aldrig testat att göra denna sorts maräng, detta för att jag inte gillar maränger - oavsett om det är med eller utan kikärtsspad
Mixa dadlar honung, jordnötssmör ochkokosoljan tillsammans med cashewnöttern till en slät smet. Servera gärna kladdkakanmed lättvispad grädde och färska bär
Smörj och bröa en form med löstagbar botten. Vänd försiktigt ner äggvitan i smeten med hjälp av en slickepott Blanda försiktigt så att smeten förblir fluffig
Väl hemma efter arbetsdagens slut så ville dottern baka kladdkaka. Så det blev en glutenfri variant och blev liksom sugen på detta med dulce de leche och pistage
Tänk er den kladdigaste och sötaste kladdkakan ni ätit. chokladtoppingen över kladdkakan. Täckt med krispigt täcke av mjölkchoklad och Rice Krispis (jepp, det var denna kakan jag köpte jättepaketet med Rice Krispies till från början)
Denna kladdis är gjord med bas på svartbönor, jag har sett att flera använt detta i brownies och ville testa detta på kladdkaka men ska erkänna att jag var väldigt skeptisk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.