1150 g
smör 150 g mörk choklad 2 st ägg 2 dl strösocker 1 dl kakao 2.5 dl vetemjöl 0.5 tsk salt Jordnötsmaräng 3 st äggvitor 100 g jordnötssmör Garnera med jordnötter Servera med vispgrädde Ugn: 175 grader och 200 graderSmält samman smör och choklad i en kastrull. Rör ihop ägg och socker i en skål. Rör i kakao, mjöl och salt. Häll i smör- och chokladblandningen och blanda till en smet.
1 Kläm
fast bakplåtspapper i botten på en form, 24 cm i diameter. Smörj kanterna och häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 15 minuter. Låt vila.
1 Jordnötsmaräng:
Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Till sätt sockret lite i taget under vispning och vispa till en blank maräng. Värm jordnötssmöret försiktigt i mikro ca 30 sekunder. Blanda ner lite slarvigt i marängen.
1 Bred
marängen över kakan och grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter. Låt svalna.
1 Strö
över jordnötter och servera med vispad grädde.
Denna chokladdröm är super god, krämig och kan ätas med gott samvete. Om jag säger att den här kladdkakan är fri från tillsatt socker och gluten - tror du på mig då
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med smöret. Det regnar som vanligt denna sommaren sp för att inte vaea helt sysslolös bakade jag en snabb kladdkaka aka LCHF
Hacka jordnötterna med en vass kniv. Vispa grädden och servera med den. Vispa till en ljus fluffig smet, ca 30 sekunder med elvisp på högsta hastighet. Rör ner chokladsmeten och blanda ihop till en jämn smet, ca 15 sekunder med elvisp på lägsta hastighet. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 6 minuter i 175°C
Tag bort kastrullen från spisen och värmen när drygt hälften av smöret smält och rör med en sked tills resten av smöret smält som då smälter av redan befintlig värme
Servera med en klick grädde. Mumsig center kladdkaka blev det idag. Häll halva smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 22 cm i diameter. Häll den över kladdkakan och ställ den kallt 2 timmar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.