Kladdkaka med jordnötsmaräng
Hemmets Journal
Hemmets Journal
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 1150 g mörk choklad
  • 12 st ägg
  • 12 dl strösocker
  • 11 dl kakao
  • 12.5 dl vetemjöl
  • 10.5 tsk salt
  • 13 st äggvitor
  • 1100 g jordnötssmör
  • 1 jordnötter
  • 1 vispgrädde
  • 1150 g smör 150 g mörk choklad 2 st ägg 2 dl strösocker 1 dl kakao 2.5 dl vetemjöl 0.5 tsk salt Jordnötsmaräng 3 st äggvitor 100 g jordnötssmör Garnera med jordnötter Servera med vispgrädde Ugn: 175 grader och 200 graderSmält samman smör och choklad i en kastrull. Rör ihop ägg och socker i en skål. Rör i kakao, mjöl och salt. Häll i smör- och chokladblandningen och blanda till en smet.
  • 1 Kläm fast bakplåtspapper i botten på en form, 24 cm i diameter. Smörj kanterna och häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen  i 15 minuter. Låt vila.
  • 1 Jordnötsmaräng: Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Till sätt sockret lite i taget under vispning och  vispa till en blank maräng. Värm jordnötssmöret försiktigt i   mikro ca 30 sekunder. Blanda ner lite slarvigt  i marängen.
  • 1 Bred marängen över kakan och grädda i nedre delen av ugnen  i 20 minuter. Låt svalna.
  • 1 Strö över jordnötter och servera med vispad grädde.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.