Eftersom två av vännerna äter enligt LCHF så försökte jag för ett tag sedan mig på att för första gången baka med sukrin, och det blev jättegoda blåbärsmuffins
Toppade den med vispad grädde som jag färgat ljusrosa och sedan en massa jordgubbar på det. Det är en krämig mörkchokladkladdkaka som jag valde att blanda i lite cream cheese och kaffe i
Den här kladdkakan gör jag varje gång det är kladdkakapå G, basreceptet är outstanding och du kan toppa med vad du vill – här med färska hallon och blåbär
Forma smeten till minibars och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Toppa med rostade kokosflakes. Smält chokladen i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten)
Om du vill ha lite tips på andra kombinationer påkladdkaka så finns det här. Halloj på er. Vad sägs om kladdkakamed marängswisstopping, rocky-road-topping eller tryffeltäcke
Igår hade vi trevliga gäster på besök och jag svängde ihop en kladdkaka till efterrätt. Smörj sidorna på springformen med smör och klä bottnen med ett bakplåtspapper
För att få en fin ”bakad” yta på marängen bränner man av den med en liten gasolbrännare eller sätter in det man har marängen på i ugnen (med grill) en kort stund
Eftersom jag hade ägnat dagen åt shopping med min syster (hon hade shoppat, jag utgjorde smakråd) var jag ganska seg på kvällen och orkade inte riktigt baka de där marängerna jag hade tänkt
Servera med vispad grädde. Smält chokladen i ett vattenbad. Sätt ugnen på 160 grader. 100 g mörkchoklad. Smöra och bröa en springform, 24 cm i diameter
Vispa äggvitorna till ett hårt skum/maräng tillsammans med resterande strösocker. Chokladmousse. Smält chokladen i ett vattenbad, tillsätt mjölken och hälften av strösockret
Alla har ett recept påkladdkaka, jag har till och med flera stycken här på bloggen. Servera den som på bilden, utan några andra tillbehör eller med en klick grädde eller vaniljglass och en god apelsinsallad
Receptet är egentligen med bara mörkchoklad men jag slängde i lite vit choklad också som jag hade hemma och det gör att kakan bara kan beskrivas på ett sätt
Denna tårta blir godare dagen efter och om möjligt godare några dagar efter det med. Smält smöret, tag av kastrullen från plattan och häll i den vita chokladen bruten i bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.