I Jönköping så brukade vi åka till torget på lördagar och köpa en ask med gammaldags skumbollar, ni vet såna där det inte är något kex i botten utan bara skum
Servera med vispad grädde eller vaniljglass. Tillsätt socker, kakao, salt och vaniljsocker. Rör ner ägg och sist vetemjöl och blanda tills du har en slät smet
I helgen som var bakade jag en cheesecake med två fyllningar, en bärfyllning och en med smaka av citron, som jag kan rekommendera, både god och lätta att baka
Det blev en härligt kladdkakamed fudgeglasyr och humöret steg direkt. Visste inte riktigt om jag skulle ligga på soffan och fortsätta vila mig i form eller om jag skulle sparka igång mig med en storstädning
) Till efterrätt jag gjorde chokladkolapajen som jag fick smaka på i form av små tarteletter när jag var på presseventet med Dansukker och Daniel Roos för ett par veckor sedan
Väl hemma efter arbetsdagens slut så ville dottern baka kladdkaka. Så det blev en glutenfri variant och blev liksom sugen på detta med dulce de leche och pistage
Blanda ihop mjöl, kakao och salt, rör ner det med smöret i äggsmeten. Börja medkladdkakan. Så kör vi igång två dagar med muntliga nationella prov på jobbet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.