Om du som jag gillar choklad med hasselnötter så är detta verkligen en kladdkaka för dig. Hacka chokladen till chokladganachen och lägg den tillsammans med grädden i en kastrull
Jag tror originalreceptet är från Klings kitchen. Supergott med den smaksatta grädden till. Grädda mitt i ugnen i 25-35 minuter beroende hur kladdig du vill ha den
600 g Philadelphia classic naturell. 14 digestivekex 100 g smör 2 msk kakao 200 g Tobleronechoklad 600 g Philadelphia classic naturell 2 dl strösocker 2 dl vispgrädde rostade hasselnötter, grovhackade
Smält smör och choklad till kladdkakan i en kastrull och ta sedan av från värmen. Smält karamellerna tillsammans med grädden i mikron tills all kola är smält
Ingredienser Portioner. ca 8 bitar 100 g smör 2 st ägg 3 dl strösocker 3 msk kakao 2 tsk vaniljsocker 1 1/2 dl vetemjöl smör till formen ströbröd till formen Till servering florsocker till garnering 2 dl vispgrädde frukt eller bär Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.