Det där med att ta fotografier på bakverk när man har gäster kan te sig lite knepigt och det bästa är klart om man hinner göra det innan man sätter tänderna i härlighen
Det har varit en tuff vecka med extremt mycket skolgrejer samtidigt som jag varit förkyld och hängig men jag lyckades få in allt i tid, till och med innan vi åkte iväg på Thanksgiving middagen igår så jag kunde släppa allt och njuta av kvällen där
Den här kladdkakan gör jag varje gång det är kladdkaka på G, basreceptet är outstanding och du kan toppa med vad du vill – här med färska hallon och blåbär
Blanda grädde, socker, sirap, kakao och krossade karameller i en kastrull med hög kant. Strö över lite flingsalt på toppen av chokladen innan den stelnat
Jag hittade en kladdkakamed lemon curd och vit choklad och insåg att jag hade allt hemma om jag halverade receptet så jag tog en mindre form och gjorde enligt receptet
Eftersom jag fullkomligt älskar kladdkaka testade jag att göra en med vit choklad. Jag serverade den med grädde, jordgubbar och hallon och det blev en perfekt kombo, sååå gott
Häll smeten i formen, strö över flingsalt och citronskal och låt stelna. 1 tsk flingsalt. Klä en form (ca 15 x 20 cm) med smort bakplåtspapper. 1 tsk flingsalt
Vill man sätta lite extra piff på kladdkakan kan man dekorera med sina favoritchokladstänger. Vill du att chokladen smälter lite så lägg på chokladenmedan kakan är lite varm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.