Kladdkaka med brynt smör och flingsalt
www.arla.se
www.arla.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4 1 röster

Ingredienser

  • 125 g Arla® Svenskt Smör
  • 13 dl strösocker
  • 11½ tsk vaniljsocker
  • 14 msk kakao
  • 1½ tsk flingsalt
  • 11½ dl vetemjöl
  • 12 ägg
  • 13 dl Arla® vispgrädde
  • 1225 g hallon
  • 11 dl florsocker
  • 1 hallon som topping
  • 1 Receptet gäller för 10 bitar 125 g Arla® Svenskt Smör 3 dl strösocker 1½ tsk vaniljsocker 4 msk kakao ½ tsk flingsalt 1½ dl vetemjöl 2 ägg Hallongrädde: 3 dl Arla® vispgrädde 225 g hallon 1 dl florsocker hallon som toppingSätt ugnen på 150°. Smörj en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • 1 Bryn smöret, låt svalna något. Rör ner övriga ingredienser till kakan i det brynta smöret. Rör till en jämn smet.
  • 1 Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Låt svalna.
  • 1 Vispa grädden löst. Värm hallon och florsocker 1-2 min i mikro och mosa ihop. Passera hallonen i en finmaskig sil. Vänd försiktigt ner hallonpurén i grädden.
  • 1 Servera kladdkakan med hallongrädden och hallon.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.