När jag såg receptet på den här kaffesmakandekladdkakan, på arla. se, blev jag lite sugen på att testa hur det ligger till medminkaffedrickarkapacitet nuförtiden
Igår svängde jag ihop en slags kladdkakamed olja istället för smör (jag använder en vanlig matolja, men det går bra att använda vad man själv tycker passar) och smaksattmedkaffe (går att byta ut motsammamängd vatten)
Det är en krämigmörk choklad kladdkakasom jag valde att blanda i lite cream cheese och kaffe i. Bakade denna snabba somriga tårta igår då vi skulle få besök
Man tänker citron-sur nej det är det inte. Citron kladdkaka är så gott, nästan för gott. Man känner av syrliga smaken lite men ihop med grädde så är den fantastisk gott
Rör ihop socker, sirap, ägg, kakao, salt, tillsätt sedan kesella och mjöl. Rör ihop till en jämnsmet. Pudra över lite florsocker och servera kakan med glass och färska bär
Kladdkakan serveras med fördel kall med en klick grädde eller glass. Smältsmöret. Blanda mandel- och kokosmjöl, stevia strö, vaniljpulver, choklad och hackade nötter
Utan tvekan är detta den godaste kladdkakansom jag vet. Den är medapelsinsmak i originalet, men det hoppade jag över denna gången eftersom nu får det gå snabbt i köket när målaren är här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.