Kladdkaka, Leilas recept
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 12 ägg
  • 12 dl strösocker
  • 11 dl farinsocker
  • 10,5 dl matolja
  • 12,5 dl vetemjöl
  • 14 msk mörk kakao
  • 12 tsk bakpulver
  • 11 tsk vaniljsocker
  • 11 nypa salt
  • 150 g mörk kvalitetschoklad 70 %
  • 1 smör, till formen
  • 1 ströbröd, till formen
  • 1 Leilas kladdkaka50 g smör 2 ägg 2 dl strösocker 1 dl farinsocker 0,5 dl matolja 2,5 dl vetemjöl 4 msk mörk kakao 2 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 1 nypa salt 50 g mörk kvalitetschoklad 70 % smör, till formen ströbröd, till formenLeilas kladdkaka
  • Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret. Smörj och bröa en form med löstagbar botten. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner smör och olja i äggsmeten. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, salt och vänd ner i smeten. Häll smeten i formen och strö över grovt krossade chokladbitar. Grädda kakan i cirka 30 minuter. Pudra med florsocker och servera såklart med lättvispad grädde.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.