1 Leilas
kladdkaka50 g smör 2 ägg 2 dl strösocker 1 dl farinsocker 0,5 dl matolja 2,5 dl vetemjöl 4 msk mörk kakao 2 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 1 nypa salt 50 g mörk kvalitetschoklad 70 % smör, till formen ströbröd, till formenLeilas kladdkaka
Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret. Smörj och bröa en form med löstagbar botten. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner smör och olja i äggsmeten. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker, salt och vänd ner i smeten. Häll smeten i formen och strö över grovt krossade chokladbitar. Grädda kakan i cirka 30 minuter. Pudra med florsocker och servera såklart med lättvispad grädde.
Ingredienser Portioner. 10 Botten 150 g smält smör 2 dl brun farin 3 ägg 2 dl vetemjöl 1 dl kakao 1 dl hackad seg kola (t ex dumle) 1 dl salta jordnötter 1 dl minimarshmallows Kolafluff 3 dl vispgrädde 180 g hackad seg kola (t ex dumle) Garnering hackad seg kola (t ex dumle) marshmallows jordnötter chokladsås Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad iMat 20 % rabatt Oatly 2,5 dl Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Idag är det 1 maj och det är dags att fira in våren (bland annat…). Leila Lindholms sega kladdkaka från ”a piece of cake” är en av alla fantastiska kladdkakor och passar väl utmärkt en dag som denna
Min mamma bakar supergod kladdkaka och på fik väljer jag gärna en bit vanlig kladdkaka, men när jag är hemma och bakar själv tycker jag det är roligt att experimentera fram nyttigare recept som är minst lika goda
Bakade en kladdkaka med pannacotta. Kladdkaka. 3 ägg3 dl strösocker1,5dl vetemjöl150gr smör1,5tsk vaniljsocker5msk kakaoVispa ägg och socker poröst, blanda i de torra ingredienserna och smält smöret undertiden och blanda sedan i de
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.