Skölj och skär rabarbern ibitar. Lägg den i en smord pajform. Smält smöret i en kastrull och rör ner havregryn, mjöl, bakpulver, socker, grädde och sirap
Mumsigkladdkaka bakad i små portionsformar. Receptet på kladdkakan är egentligen gjort för en stor kladdkaka, men det gick även bra att dela upp smeten i sex stycken smorda småformar
Att de görs iportionsformar är också ett plus då man får en lagom mängd och de är enkla att variera genom att ha bär, smaksatt grädde, vaniljglass eller vad man själv är sugen på till
Citronkladdkaka är så gott, nästan för gott. Man tänker citron-sur nej det är det inte. Man känner av syrliga smaken lite men ihop med grädde så är den fantastisk gott
Rör ihop socker, sirap, ägg, kakao, salt, tillsätt sedan kesella och mjöl. Rör ihoptill en jämn smet. Pudra över lite florsocker och servera kakan med glass och färska bär
Kladdkakan serveras med fördel kall med en klick grädde eller glass. Blanda mandel- och kokosmjöl, stevia strö, vaniljpulver, choklad och hackade nötter
Så drog över till Hönö för att få denna kladdkaka bakad. Den är med apelsinsmakioriginalet, men det hoppade jag över denna gången eftersom nu får det gå snabbt i köket när målaren är här
Smält choklad och smör i en kastrull på svag värme. Det ska inte koka. När hälften av chokladen smält kan du ta bort kastrullen från plattan så smälter resten av befintlig värme
Blev det någon kladdkaka på kladdkakans dag i onsdags. ) Jag hade sett receptet i en tidning och det såg så otroligt lockande ut så jag bara var tvungen att testa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.