Mitt senaste experiment var en kladdkaka utanägg. Istället använde jag mig av så kallade chiaägg, som enkelt görs genom att blanda chiafrö med vatten och låta det tjockna till en gelé
Perfekt kladdiga också. Häll ner ett ägg i taget under omrörning. Vispa ägg och socker luftigt. Blanda bakpulver och mjöl för sig och häll ner i äggsmeten, rör om
Blanda strösocker, smör, filmjölk och ägg i en stor skål. Basen är en vanlig chokladmuffins och frostingen är smarrig daimfluff som behöver förberedas kvällen innan eller minst 4 timmar innan den ska spritsas. 5 dl vetemjöl 1,75 dl kakao 1 tsk bakpulver0,5 tsk bikarbonat 1 nypa salt 2,5 dl strösocker 100 g smält smör 2,5 dl filmjölk 2 stora ägg
Det fungerar alldeles utmärkt att servera muffinsen utan grädde och daim också. Vispa ägg och socker. Jag bidrog med lite fika till kvällen och det blev kladdigachokladmuffins med chokladkräm och daimgrädde
Vispa ihop oljan, äggen och strösockret i en bunke. Dessa underbara, fullspäckade, kladdigachokladmuffins fick jag ögonen på vid ett besök på bloggen Min Lilla Kokvrå, som är en superfin och innehållsrik matblogg som jag regelbundet besöker (se här)
Vispa ägg och socker poröst (fluffigt). När du tagit ut muffinsarna ur ugnen ska du genast lägga en ruta vit blockchoklad på varje muffins, och låt de smälta där
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.