Igår kväll bakade vi dessa supergoda chokladmuffins. Brorsdottern som verkar ha ett lika stort intresse för bakning som sin faster dekorerade sedan med frosting, hallon, vit choklad och lite strössel
När man kommer till mitten blir det ännu kladdigare och man möts av en krämig fyllning. Servera upp och ner och dekorera med florsocker alt precis som den är
Dessa underbara, fullspäckade, kladdigachokladmuffins fick jag ögonen på vid ett besök på bloggen Min Lilla Kokvrå, som är en superfin och innehållsrik matblogg som jag regelbundet besöker (se här)
Älskar romerskabågar så dessa föll verkligen mig i smaken. Recept på muffinsen kommer från bloggen Sockerrus och ni hittar det HÄR plus att min svägerska även hade hackat ner romerskabågar i smeten
När muffinsarna tas ut från ugnen så sjunker de ihop lite i mitten och då kan man fylla gropen med till exempel grädde och vips så har man en liten kladdkaka
Jag köpte sällan askar (utom kanske när det var jul) utan plockade stora skopor medromerskabågar från lösgodishyllan (japp, jag var en riktig godisgris) och på något sätt försökte jag intala mig själv att det var bättre att köpa lösvikt än en hel ask
Kladdiga och goda muffins. Fyll 3/4 av muffinsformarna med smet. Räcker till ca 10 normalstora muffins. ♥ Ingredienser2 ägg2 1/2 dl socker1 1/2 dl vetemjöl2 tsk vaniljsocker4 msk kakao1 krm salt100 g smält smör♥ Gör såhärRör ihop ägg och socker, vispa ej
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.