Tårta270 g ägg 225 g farinsocker 225 g mörk choklad 70 %, hackad 225 g smör 180 g vetemjöl 7 g bakpulver 30 g kakaonibs 150 g salta jordnötter (kan uteslutas)
Ganache200 g grädde 350 g mjölkchoklad 50 g färsk ingefära, finriven 80 g smör, rumstempererad
Jag gjorde alltså en härligt krämig kladdkaka på mitt favoritrecept & kokade upp en ljuvlig pannacotta med smak av nougat där man anar en aaaning smak av kaffe
Den är sötad med fibersirap Gold och den mörka chokladen är sötad med stevia. Bakade en ny variant av snickerskaka / snickerstårta/ jordnöts och chokladtårta för ett tag sedan
Ingredienser Chokladtårta Ger 8-10 bitar 10 st färska dadlar 1 dl riven kokos 2 dl mandelmjöl 5 msk raw kakao 4 msk kokossocker 1 tsk äkta vaniljpulver 1 tsk bakpulver 1 nypa havssalt/himalayasalt 2 st ägg 0,5 dl kokosolja Vi använder en springform som är 20 cm i diameter
Chokladtårtamed Dulce de Leche och Marängsmörkräm. Efter en viss korrigering av receptet, för att fungera med svenska måttangivelser, och några omgångar med provbakning så blev det provsmakning hos mig och tummen upp från fina Malin
Rör sedan ihop det med äggsmeten. Vispa ägg, socker och sirap i tre minuter till en ljus, pösig smet. Blanda 1 dl mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kakao och hackad choklad i en annan skål
Jag äter den med en klick grädde och bara njuter en stund i min ensamhet. Jag äter resterna av den fantastiska chokladtårtan jag bakade för ett par dagar sedan
Däribland den här chokladtårtanmed Baileysmousse som smakade gudomligt. Jag har haft fullt upp med att starta upp det nya året på jobbet och nu har jag äntligen kommit igång, och kan lägga ner lite mer tid på att visa er underbara bakverk =)
Rör ihop hallonsås med äggvisp. Dekorera med hallon och servera lite vaniljglass till. Idag fyller vår minsta 5 år och det firades i går med tårta och macarons. Fyll formen med hallonmousse och ställ in i kylskåp minst 4 timmar, gärna över natten. Fyll formen med hallonmousse och ställ in i kylskåp minst 4 timmar, gärna över natten
Häll upp smeten i en smord och ströbröad form, gärna med avtagbara kanter. Grädda i 200 grader i ca 25 minuter ( eller nån minut mindre om man vill ha den extra kladdig =). Låt chokladtårtan "stelna" ordentligt 3,5 dl vetemjöl
Det jag visste från början var att jag ville garnera med choklad-fingrar men sen satt jag och googlade tårtfyllningar och till slut bestämde jag mig för hallonmousse (för att få lite syrlighet) och kolagrädde (för pappa älskar kola)
Den här tårtan innehöll min favorit kladdkaka eller fransk chokladtårta som det så fint heter då det är massor av smält choklad i dem istället för kakao
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.