Jag ville att min skulle vara lite kladdig i mitten, så jag lät den inte gå heeeelt färdigt, men känn med en sticka så att den åtminstone är torr halvvägs in mot mitten för att den ska bli hyfsat färdig
Ett av alla mina veganska recept är denna kladdigbanankaka. Kan låta märkligt, men faktum är att det är ett substitut för ägg som har blivit rätt välkänt under de senaste åren (banankakan smakar inte kikärtor)
Resultatet blev en mjuk, smakrikoch nästan lite kladdigbanankaka. Alldeles mjuk, smälter i munnen och är sådär perfekt i mitten att den är fast men med mjuk ”kladdig” smak ändå
Vispa ägg, socker och sirap i tre minuter till en ljus, pösig smet. Blanda 1 dl mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kakao och hackad choklad i en annan skål
Vegansk mat när den är som godast. En fräsig currygryta med en touch av Indien, smakrik och god. Grytan är desto godare dagen efter så gör gärna en extra sats
Lite högre och lite luftigare än vanlig kladdkaka, men otroligt kladdig, len och god. Kakan ska fortfarande vara kladdig i mitten Pudra gärna lite florsocker över kakan
Kladdig choklad & bananproteinmuffins. Min sambo tittar ofta lite snett på mig och skrattar när jag håller på och pysslar och fixar och trixar med min mat
Enklaste, enklaste grönsaksbiffarna med bara några få ingredienser, som blir härligt krispiga eftersom dom vänds i ströbröd (eller panko som jag använde, som också är ett slags ströbröd men med större flingor)
I år blev det vad som visade sig vara världens godaste och kladdigaste kladdkaka. Förra veckan fyllde jag år och som alltid är det aldrig samma tårta som året innan
Smaken är riktigt chokladig, och konsistensen är lagom kladdig, och den smälter nästan i munnen. I förra veckan berättade jag om min veganska kladdkaka som istället för ägg innehåller kikärtsspad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.