Stek färsen smulig i en stekpanna med smör. Klipp baconet i mindre bitar. Skölj och skiva purjolöken. Tillsätt bacon och purjolök till färsen och stek tills baconet börjar få färg
Smula ner jästen i en skål. Tillsätt vatten och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt yoghurt, olja, salt, ägg, honung och 2 1/2 dl mjöl och rör till en smet
Strimla filéerna och stek dem i en het stekpanna med olja i ca 5 minuter. Sila av juicen från ananasen och blanda den med majsstärkelse, sweet chilisås och fond
Tsatsiki. Riv gurkan grovt och pressa den genom en sil så att det mesta av vätskan rinner av. Blanda sedan gurkan med yoghurten och smaka av med vitlök, salt och peppar
Lägg över köttet i en gryta. Lägg över det i grytan. Lägg över det i grytan tillsammans med oliver. Låt grytan småputtra under lock ca 1 timme. Låt grytan puttra i ytterligare 15 minuter eller tills köttet är mört
Lägg över allt i en gryta, blanda ner vetemjölet och rör om. Koka upp under omrörning och låt grytan sjuda i 10 minuter. Tillsätt skivade champinjoner och bitar av paprika och äpple och låt grytan sjuda ytterligare 5 minuter
Dagens sötpotatisgryta var just ett sånt där tillfälle i det Mårtenssonska köket, och du får gärna se den som matinspiration och kanske ett sätt att ta hand om det som finns i ditt kök
Skölj fläskköttet och lägg det i en gryta, häll på kokande vatten så det täcker. 1 msk kinesisk soja. Så här gör du Skär köttet i skivor och sedan i strimlor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.