Rör runt äggen några sekunder (lite som äggröra) blanda sedan in risetmedäggen. Ta ut riset från kylen och låt det bli rumstempererat medan du förbereder resten av ingredienserna
Tillsätt det kokta riset och stek i ytterligare någon minut under omrörning. Lägg i lök, vitlök, chili, kål, morot och jordnötter och stek i ett par minuter under omrörning
Mosade ihop allt med en gaffel till en smulig men ändå lite smetig konsistens. En kollega tål inte ägg, mjölk och gluten så det var en lite utmaning vad han skulle få på fredagsfikan jag skulle bjuda på
Slösa med strössel uppepå. Jag har bakat Ebbas favvokaka o gjort cuppis till henne. Eftersom hon är allergisk så blir det ju lite annorlunda dekoration än för de andra barnen - Ebba blir alltid glad ändå
Lägg kålhuvudet i en stor kastrull och fyll upp kastrullen med vatten så det täcker hela huvudet. Jag älskar kåldolmar, kålpudding, ja det mesta med kål helt enkelt
Om du tål ägg är det jättegott att variera, och i stället för vanlig sylt fylla kakorna med apelsincurd, citroncurd eller annan curd, den här till exempel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.