Vi har blivit med brödrost. Den går varm under dagarna, allt bröd är ju lite godare rostat. Passade på att göra en ny laddning kesobröd och blivande rostisar den här söndagsmorgonen
Idag har jag varit hemma i trädgården hela dagen, badat och solat om vartannat och även gått på löparbandet, ett tag på eftermiddagen kände jag mig såååå trött att jag bara gick in på soffan och satte på en film, men jag tror inte den hannt gå merrän 5 minuter så somnade jag
Så här gör du Använd en burk kikärtor 400 gram som du låter rinna av i ett durkslag (har du torkade kikärtor bör du blötlägga dem över natten och skölja vän innan användning)
Lägg kikärterna i blöt i kallt vatten över natten eller minst 10 timmar. Sätt ugnen på 225 grader. Häll bort blötläggningsvattnet och klappa kikärtorna torra i hushållspapper
Ni minns väl rätten jag gjorde för ett tag sedan med de indiska kikärtssnacksen sev tameta nu shaak. Där tipsade jag om att hittar man inte kikärtssnacks att köpa kunde ni göra rätten med vanliga nudlar
Kikärtsnudlar eller kikärtssnacks som vi kallar det hemma används av indier (i delstaten Gujarat där jag kommer ifrån) t ex när man får besök, både väntat och oväntat
1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Blanda kikärter och pumpakärnor med olivolja, kryddor och pressad vitlök. 3. Häll allt i en långpanna och rosta i ugnen ca 10 min
1,2 dl sev (Ett slags "kikärtssnacks" vi har i Indien, kan uteslutas. Dabeli eller som det i folkmun även kallas double roti är en typisk snabbmatsrätt (street food) från delstaten Gujarat (där jag kommer ifrån)
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg en burk kikärtor på bakplåtspapper på en plåt, pensla över olivolja och krydda med vitlök och curry (och eventuellt lite salt)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.