KIKÄRTSMJÖL / KIKÄRTSPASTA
veganskvardag.blogg.se
veganskvardag.blogg.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 5 dl torra kikärtor
  • 3 dl av det färdiga mjölet (eller så mycket/lite du vill)
  • 3 dl durumvetemjöl (viktigaste är att det är lika mycket durumvetemjöl som kikärtsmjöl, måtta ba samma proportioner)
  • 2 dl ljummet vatten - 3 msk rapsolja Rör ihop mjölet i en skål med ena handen och tillsätt lite vatten i taget eftersom med den andra. Tillsätt oljan med vattnet. Degen ska bli smidig och fast men ändå vara lite klibbig, inte som en bröddeg. När den har nått den konsistensen (tillsätt mer mjöl eller vatten eftersom om du inte får rätt feeling direkt) så knådar du den ordentligt i ca 3 minuter, så att glutenet kommer igång. Sen låter du degen vila ett tag. Jag plastade in min.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.