3 dl
av det färdiga mjölet (eller så mycket/lite du vill)
3 dl
durumvetemjöl (viktigaste är att det är lika mycket durumvetemjöl som kikärtsmjöl, måtta ba samma proportioner)
2 dl
ljummet vatten - 3 msk rapsolja Rör ihop mjölet i en skål med ena handen och tillsätt lite vatten i taget eftersom med den andra. Tillsätt oljan med vattnet. Degen ska bli smidig och fast men ändå vara lite klibbig, inte som en bröddeg. När den har nått den konsistensen (tillsätt mer mjöl eller vatten eftersom om du inte får rätt feeling direkt) så knådar du den ordentligt i ca 3 minuter, så att glutenet kommer igång. Sen låter du degen vila ett tag. Jag plastade in min.
Serverar du glutenfri rårispasta (gjort på 100% råris/fullkornsris) till dina barn eller andra skeptiker kommer ingen märka någon skillnad från vanlig pasta
Låt dem sedan svalna och kör i en blender/hushållsmaskin till ett mjöl. Lite beroende på vad du har för blender/hushållsmaskin kan du behöva "sila" igenom mjölet i en bunke och fortsätta att mixa de "ärtbitar" som inte blivit mjöl ännu
• Blanda samman alla torra ingredienser. • Tillsätt ett helt ägg, två äggulor, olivolja och vattnet och arbeta till en deg för hand eller med hjälp av en maskin
Hemgjord Kikärtspasta med Pumpakräm. 18 oktober 2017, 22. 28. Det här var ett sånt där experiment som vi gått och klurat på ett tag men varit lite skeptiska till
Martina Ca 509 kcal/port 4 port 280 g okokt pasta 1/2 msk smör 400 g Findus bladspenat, paprika & sockerärtor 2,5 dl matlagningsgrädde 15% 3 dl kokta kikärtor Gör så här. 1/2 msk smör
1. Topping. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Skölj och tärna aubergine och zucchini. Skala och finhacka vitlök. Blanda grönsakstärningarna med vitlök, salt och olja på en ugnsplåt
• Blanda samman alla torra ingredienser. • Tillsätt ägget, äggulorna, olivolja och vattnet och arbeta till en deg för hand eller med hjälp av en maskin
Först ut var Frukostfrallor med frön och på söndagen hade jag först tänkt baka källarfranska men då jag twittrat med Mat och tjat/Tjat om mat under lördagskvällen och fått tips om kikärtsmjöl i brödet så blev det en salig blandning och ett trevande brödbak
Dock är det inte vanlig pasta i salladen utan KIKÄRTSPASTA (Risentas, består av 100% kikärtor). 1/2 gurka. 1/2 röd paprika. 1/2 gurka En näve körsbärstomater. 1/2 röd paprika
Jag är beredd att utfärda favoritvarning på det här brödet också. Jag ville variera mitt tidigare favoritbröd, som jag bakat åtskilliga gånger vid det här laget, och bytte ut och ändrade lite i receptet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.