Jag är väldigt sällan sjuk och mycket tror jag beror på att jag tränar regelbundet och att jag äter bra mat med mycket näring som gör att kroppen klarar av att stå emot förkylningar och liknande
XD Och dagen till ära ger jag er gårdagens frukost, en härlig shake med kanel, kako och dadlar och till det hade jag en apelsin och äggoch keso riskaka med örtsalt
Kikärtsgrytamed rispapperssamosas. Kikärtsgryta. Igår lämnade mamma över tidningsurklippet hon hittat till pappa, med det som skulle bli söndagens middag
Skala och kärna ur äpplena, blanda med socker och kanel, (och ev. Det regnar ute så vi kröner dagen med att baka en gyllene saffransäppelkaka kryddad med mandel, rom och kanel idag
Smördegspajer med karamelliserad lök och parmesan till förrätt, lasagne med spenat, tomat och chévre till varmrätt och avslutningsvis apelsinfiléer (de små fiskarna som morfar kallar dem) i sockerlag medsaffran, kanel och nejlika med en klick glass och rostade pistaschnötter
Lägg mjöl, kanel, bakpulver och salt i en skål. Dessa glutenfria scones meddadlar och kanelsmak är även veganska, och passar bra till såväl frukost som eftermiddagsfika
Jag använde dyra, stora medjool-dadlar denna gång, men det går säkert lika bra med "billiga" i ask. Originalreceptet kommer från Coops medlemstidning "Mersmak", men jag har som vanligt ändrat lite i det
Fräs lök, kanel, kardemumma och saffran till det börjar dofta gott. Börja med att skålla mandlarna. Lägg mandlarna i en kastrull med vatten och koka dem tills skalet börjar lossna
Mixa de krossade tomaterna och cashewnötterna med en mixerstav. Fräs löken, chilin och ingefäran i en stor kastrull med olja och pressa i vitlöken utan att det tar färg
Det har varit en tuff vecka med extremt mycket skolgrejer samtidigt som jag varit förkyld och hängig men jag lyckades få in allt i tid, till och med innan vi åkte iväg på Thanksgiving middagen igår så jag kunde släppa allt och njuta av kvällen där
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.