Servera med bröd, ris eller blomkålsris. Tillsätt slutligen kikärtorna och den färska spenaten. 2 msk Olivolja3 st Vitlöksklyftor, pressade1 st Rödlök3 tsk Spiskummin1,5 tsk Rökt paprika1/4-1/2 tsk Cayennepeppar1 tsk Oraffinerat havssalt2 tsk Kokossocker0,5 tsk Svartpeppar1 msk Tomatpuré2 förpackningar á 400 gr Krossad tomat400 gr Kokta kikärtor200 gr Färsk spenat
Fräs lök och kikärtor med curry i olja i en gryta. Smaka av med salt och cayennepeppar. Koka belugalinser enligt anvisningar på paketet eller i ca 15 minuter tills det är mjuka men med lite motstånd
Rör ner spenatbladen och smaka av med salt och peppar. Servera med ris/potatis och en sås (turkisk yoghurt + chillisås / riven ingefära) eller bara som den är
Mixa de krossade tomaterna och cashewnötterna med en mixerstav. Skölj spenaten och rör ner i grytan. Fräs löken, chilin och ingefäran i en stor kastrull med olja och pressa i vitlöken utan att det tar färg
Hittade ett recept på nätet, men hade inte grön el röd currypasta, så då blev det en egen variant med vanlig curry, ingefära och krispig chilirödkål som tillbehör
Skär broccolin i mindre bitar och häll i den och spenat tillsammans med löken. Mixa med en mixerstav tills soppan är slät och smaka av med salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.