11,5 burkar
kokosmjölk (6 dl) 3-4 bitar grillad paprika (köps i burk i lag) olja, till stekning 4 tsk röd currypasta 2 msk ingefära, riven 2 klyftor vitlök, rivna/pressade 2 chili ca 2 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning 10 dl kikärtor, kokta 8 port ris,matvete eller dyliktMixa en halv burk kokosmjölk med den grillade paprikan till en slät sås. Hetta upp olja i en kastrull eller större panna. Fräs röd curry, ingefära och vitlök. Hacka chili och fräs med i grytan. Slå på paprikasåsen och resterande kokosmjölk. Tillsätt ca 2 dl vatten. Smula i buljongtärning och låt puttra i 5-10 minuter. Lägg i de kokta kikärtorna och låt allt bli varmt. Servera med valfritt tillbehör.
Tillsättströbröd och rör om tills allt är helt blandat. ½ dl ströbröd. Dags för meat-free Monday igen. Jag försöker fortsätta med rutinerna trots att vi har semester, intealltid så lätt, men sen så vet jag också att det är svårare att komma tillbakatillrutinerna om man har varitifrån dom ett tag
Den här galet goda morotslaxen måste ni bara testa att göra. Både smak och konsistens är ruskigtliktoriginalet (maken tyckte till och med att det kändes lite fel att äta morotslaxen eftersom det kändes som att äta riktig lax)
Den här delikata pastagratängen, med spenat och lagrad prästost, käkade vi en dag förra veckan. Att vi tyckte att gratängen var så superdupergod kan tillviss del bero på att vi dagen innan hade käkat betydligtmindre god mat i form av en "allt i ett gratäng" med tofu (typ fiskgratäng)
Ikväll gjorde jag en rätt med smak av bla rödcurry,citrongräs & kokosmjölk. Hej på er i sommarvärmen. Servera den ljumna nudelsalladen tillsammans med den krämigaröd curry grytan
Det här receptet är ännu en av Nigellas skapelser. Himmel vad den kvinnan kan laga mycket god mat. Den här grytan gjorde både mig och min man helt saliga, otroligtfyllig och härlig smak av thailand
Lax med rödcurrysås, haricots verts och tomater. Förra veckan när jag smaksatte en fisksoppa med minröda currypasta blev det nämligen sååå starkt så jag fick späda ut soppan, och ändå blev den riktigt het
Jag kan inte säga att thairätter är min starka sida. Snarare brukar jag inte få till den riktigathaismaken och därför brukar paneng gai vara något vi äter ur pappförpackningar från den lokala thairestaurangen
Den gröna är starkare än den röda, men man kan ju enkelt anpassa styrka genom hur mycket man har i. Något som alltidfinns hemma hos oss, som står i kylskåpsdörren – jämt
Strö över korianderinnan du serverar med bröd. Hacka löken och chilin samt rivingefäran. Mixa de krossade tomaterna och cashewnötterna med en mixerstav
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.