Servera kikärtsbollarna i pitabröden med salladsblad ärtdipp, paprika, och pressad citron. Mixa ärtor, sköljd ruccola, olivolja, persilja och citronsaft med en stavmixer eller i matberedaren
IngredienserEn mixad mangoRikligt med olivoljaEn skvätt äppelcidervinägerEn stor vitlöksklyftaEn stor nypa torkad salviaEn nypa grovt havssaltLite grovmald pepparEtt gäng finhackade basilikabladSom avslutning en knapp tesked nyslungad rå honung från bondens marknadGör så härBlanda allt i en skål
Jag vet faktiskt inte om man verkligen brukar tillaga sådan rissallad i Marocko, men hårdkokta ägg som garnering förekommer mycket ofta, och risröra med tonfisk och ägg är mycket populärt i norra Afrika
Häromdagen ställde jag mig och gjorde en stor laddning med vegetariska bollar med jordnötter, för efter jul drar praktik igång för min del och då behöver jag lättfixade lunchlådor, eftersom jag inte vet hur mycket tid eller ork jag kommer ha när jag kommer hem
Mixa slätti matberedare med övriga ingredienser och forma bollar som du steker i olja till fin färg. Servera med en kall yoghurtsås eller ört-creme fraiche
Servera kikärtsbollarna i pitabröden med salladsblad ärtdipp, paprika, och pressad citron. Mixa ärtor, sköljd ruccola, olivolja, persilja och citronsaft med en stavmixer eller i matberedaren
Rulla till bollar och stek i en panna med olja. Det går att äta ostiga rätter även med vegansk kost. Här har vi näringsjästen (även kallad Bjäst) i bollar av kikärtor, mandlar och frön
Servera den ugnsbakade blomkålen medkikärtsbollar, tahiniyoghurt och morotssallad. Mixa slätt i matberedare med övriga ingredienser och forma bollar som du steker i olja till fin färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.