Pitabröden fyllde vimedzucchini, halloumi, grilladpaprika (färdigköpt), tomater, och rödlök. Imin gamla hemkunskapsbok fanns ett fantastiskt recept på pitabröd
Hemlighetenmedpitabröd, för att få dem så luftiga och stora, är tålamod och lätta händer. Det är mysigt att påta med, det är nyttigt, det är ingenting mer i det hembakta än det som du haft i degen så du slipper oönskade tillsatsämnen och konserveringsmedel
Tillsätt mjölken och sjud tillsblandningen tjocknar. 12,5 dl cheddarost 8riven). 12 msk vetemjölHäll ostkrokarna i en påse och krossa dem. 1Värm mjölken i en kastrull. 1Smält smöret i en annan kastrull och vispa ner mjölet, litei taget. 1Häll i den rivna cheddarosten och låt den smälta. 1Rör tillsisti de krossade ostkrokarna
Jag kallar dessa bröd pitabröd nu eftersom vi fyllde dem medgrilladkyckling m. Använder du kolgrill som vi gjorde så skall du placera kolen, eller hellre briketterna då dom ger en jämnare värme, i en ring längs med kanten på grillen runt om, och ingen eld imitten rakt under stenen
Forma tunna biffar eller klicka bara ut smet i en stekpanna med hjälp av en sked. Tzatzikin som jag la ut häromdagen var faktiskt ett tillbehörtill denna goda rätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.