Kikärtsbiffar med sötpotatis och halloumi
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Kikärtsbiffar med sötpotatis och halloumi ca 8 stycken biffar
  • 1 paket kikärtor
  • 200 g sötpotatis, grovt riven
  • 200 g halloumi, grovt riven
  • ½ dl hackad gräslök eller salladslök
  • 1 dl grovt hackad bladpersilja
  • ½ citron, rivet skal och pressad saft
  • salt och svartpeppar
  • 1 tsk vitlökspulver eller 1 riven vitlök
  • ½ dl ströbröd
  • 1 ägg Mosa kikärtorna och blanda med övriga ingredienser.
  • Smaka av smeten så du är nöjd med smakerna, låt den sedan stå en stund och "sätta sej".
  • Forma smeten till biffar, vi gjorde 8 stycken, och stek dom i stekjärnet på medelvärme ca 5 minuter på varje sida.
  • Vill du så går det också bra att steka biffarna i ugnen, lägg dom då på en bakplåspappersklädd bakplåt och stek dom mitt i ugnen på 225 grader ca 10 minuter på varje sida.
  • Servera biffarna med valfritt tillbehör.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.