salt och peppar. 400 g krossade tomater. 1 gul lök 1 klyfta vitlök 1 msk rapsolja 2 dl torkade röda linser 1 tsk paprikapulver 1 tsk basilika 400 g krossade tomater 1 l vatten 2 tärningar grönsaksbuljong salt och peppar
Servera med klyftpotatis och tzatziki. Skala och hacka lök och vitlök fint. 5 tsk salt 1 krm peppar 1 msk maizena majsstärkelse 1 st ägg smör eller margarin till stekningSkölj kikärterna väl och låt rinna av. 1Mosa kikärter, lök, vitlök och persilja i matberedare. 1Blanda med salt, peppar, majsstärkelse och ägg till en smet. Forma bollar och platta ut till biffar, 1 cm tjocka. 1Stek i smör 2–3 minuter per sida på medelvärme
Häll av vattnet och krydda med kryddorna och oljan. 16 potatisar 1 tsk grillkrydda 1 tsk oregano 1 msk matolja Ev lite salt ½ dl ströbrödSkär potatisen i tjockare klyftor och koka dem i 4 minuter. Lägg över på en smord form och ugnsbaka i 200 grader i ca 30 minuter
Ladda med underhållning i öronen och en vass kniv. Jag ska vara ärlig med dig. Vänd ner pressad vitlök och timjan mot slutet och fräs ytterligare någon minuter innan du häller på tomaterna
Jag valde att krydda mina bollar med en färdig kryddmix som heter 'Napolitana' (se bild), som jag har köpt på en butik som heter 'Flying Tiger Copenhagen'
Denna kikärtsgratäng kom till en dag när jag var sugen på en liknande gratäng, med kyckling och bacon, som jag brukade göra förr i tiden när vi käkade kött
Vi käkade grytan med lite färska grönsaker och vanligt långkornigt ris, men det funkar säkert lika bra att ha pasta, couscous eller bulgur till om du föredrar det
mer garammasala. Skär tomaterna i halvor och krama ur kärnhusen. Då jag för det mesta lagar veganskt nu för tiden så tyckte jag dock att det behövdes en ny vegansk uppdatering på det här receptet och då vi lagade det tillsammans med eleverna på Passion Matlagning för några månader sedan så hade jag ett gäng (åtminstone lite) bättre bilder på rätten liggandes på hårddisken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.