Kikärtsgratäng med champinjoner, dragon och dijonsenap
Toves kök
Toves kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Kikärtsgratäng med champinjoner, dragon och dijonsenap
  • 4 - 5 portioner ½ - 1 msk smör + lite extra till att smöra formen med
  • 1 gul lök
  • 200 g skivade champinjoner, färska eller frysta
  • 2 dl crème fraiche (jag använde lätt med 15 % fett)
  • 3 dl mjölk (jag använde standardmjölk med 3 % fett)
  • 1 ½ msk grönsaksfond
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 2 tsk dijonsenap (ta mer om du vill ha starkare senapssmak)
  • 400 g kokta kikärtor (se här) alternativt 2 tetra eller 2 normalstora plåtburkar med konserverade kikärtor
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 ½ - 2 tsk torkad dragon (ta mer eller mindre efter egen smak)
  • Salt efter smak
  • 1 ½ dl riven lagrad ost

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.