Vi käkade biffarna med ugnsstekt potatis och en kall sås (se recept nedan). Jag kan även tänka mig att det kan vara gott att servera biffarna med ris eller någon annan form av gryn samt en mustig tomatsås
Denna kikärtsgratäng kom till en dag när jag var sugen på en liknande gratäng, med kyckling och bacon, som jag brukade göra förr i tiden när vi käkade kött
1Hacka sedan svampen och löken och fräs dom lite lätt med smör. 1Häll sedan ner grädden och gräddfilen i svampen och löken och koka upp lite lätt under rörning. 1När bönorna har kokat klart häller man ner dom tillsammans med resten. 1Häll sedan i sojan och fonden tillsammans med resten, salta och peppra efter smak. 1Serveras med ris eller nudlar, och njut
Här har jag gjort en vegetarisk gryta med linser, grädde, färska tomater, vitlök och spenat. Linser är prima vardagsmat och en självklar basvara hemma hos oss
Den här underbara såsen med morötter, champinjoner och ajvar är en enkel och billig vardagsrätt. Nu ska jag bara sätta på lite trevlig julmusik så att jag kommer i rätt stämning för tomtar, granar och adventsstjärnor
Mixa broccoli (bukett och stam) med ägg, kryddor och chili. 2 Vänd ihop med spenat, tomat och getost (mixa inte. 3 Forma järpar och lägg på en plåt med bakplåtspapper
Det här är min veganska variant av Boeuf Bourguignon med rotfrukter, svamp och svarta linser. Nu kanske det här receptet kommer med lite konstig timing
Vänd ner svampfräset och smaka av med salt och peppar. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs grönkålen på medelvärme tills det sjunker ihop något
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.